Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färjestad-SSK   SLUT: 1-3

SSK avslutar elitseriens grundserie i kväll. För motståndet står Färjestad i Karlstad. Rapporter efter varje period samt matchsummering hittar ni här.

Färjestad - SSK   1-3 (0-0, 0-2, 1-1)  SLUT

Tredje perioden: Mål: 0-3, Yanick Lehoux, 17.28.  1-3, Marcus Johansson, 18.14.

Summering, andra perioden: SSK vinner alltså perioden med 2-0 - och gör det välförtjänt. Yetman skapar en målsituation på egen hand i inledningen och har sedan lite flyt när pucken tar sig förbi unge hemmamålvakten Johan Gustavsson. SSK:s 2-0-mål föranleddes av en perfekt passning över hela isen från backen Blaz Gregorc till Yanick Lehoux som avslutade kliniskt. Färjestad gör en blek period, men skapar ett par heta målchanser där dock SSK-målvakten Riku Helenius räddar. Det enda som kan oroa SSK är statusen på Pierre Hedin vars ben/knä träffades av ett hårt slagskott i början av perioden. Hedin tvingades utgå.

Andra perioden: Mål: 0-1, Patrick Yetman (Pakaslahti). 03.19, 0-2, Yanick Lehoux (Gregorc) 09.40.

Första perioden: Inga mål.

Summering, första perioden: Färjestad har fjärdeplatsen i elitserien inom räckhåll, men behöver hjälp av Brynäs som möter Skellefteå. Karlstadlaget behöver givetvis göra sitt mot SSK också. Men SSK gör en bra förstaperiod och skapar ett par målchanser precis som hemmalaget. Matchbilden är relativt jämn där Färjestad har aningen mer puckinnehav och SSK ställer om snabbt. Ungefär som väntat alltså.

Intervjucitat från PPV efter period 1:

Anders Bastiansen, Färjestad: "Det var en jämn period. Södertälje är bra, jag tror att de kommer klara av kvalserien."

Daniel Josefsson, SSK: "En helt ok period. Vi kan göra det lite bättre, framför allt i egen zon, annars har vi vänt spelet snabbt flera gånger. Vi har pratat om att skaffa oss goda vanor inför det som kommer."

SSK:s lag:

Målvakt: Riku Helenius (Pontus Sjögren)

1:a femman: Pierre Hedin, Topi Jaakola - Robert Carlsson, Petri Pakaslahti, Patrick Yetman.

2:a femman: Daniel Josefsson, Blaz Gregorc - Jiri Bicek, Jonas Almtorp, Yanick Lehoux.

3:e femman: Stefan Bemström, Jens Olsson - Jonas Engström, Fredric Andersson, Julian Jacobsen.

4:e femman: Fredrik Svensson, Tim Heed - Per Hallin, Stefan Gråhns, Thom Flodkvist.