Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färgsprakande på Buss på konsten

Färgsprakande är ordet som beskriver en stor del av utställningen på Galleri Zebra i morgon. Utställningen är en del av det årliga evangemanget Buss på konsten.

Annons

För sjätte året i rad är Galleri Zebra en del av Buss på konsten. I första rummet hänger bland annat fotografier i dova färger och en liten broderad tavla. I det andra rummet fylls det av ett myller av färg.

– Det är ett medvetet val. Det ska vara som en explosion när man kommer in hit, det är färg man reagerar på, säger Ulla Persson, som är ansvarig för utställningen.

Buss på konsten drog i gång 1966. Bussar går i skytteltrafik mellan Galleri Zebra, gamla Rådhuset, Galleri Kretsen och Saltskog gård klockan 12–16 i morgon. Bussturerna startar vid Stora torget. I år anordnas fyra vernissager. På Galleri Kretsen ställer Mia Jarnsjö, Kersti Rågfeldt-Strandberg och Fia Kvissberg ut tillsammans i ”Triss i collografi”. Saltskog gård ställer ut en minnesutställning om Ulf Ingwall och gamla Rådhuset visar utställningen ”Tio kvinnor” med Örnsköldsviks kollektiva konstnärsverkstad. På Galleri Zebra blir det en samlingsutställning med Hållplats Zebra, där alla som vill har fått ställa ut.

– Vi vänder oss till alla de som inte är godkända överallt. Det ger styrka och lust till att måla om man får ställa ut, säger Ulla Persson.