Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får sänkt avgift för hemtjänst - för andra gången

Kvinnan som behövde hemtjänst fick sänkt avgift efter att ha överklagat till kommunen. Nu kräver förvaltningsrätten än mer stöd till henne.

Annons

Äldreomsorgen i Södertälje beslutade i mars i år att den kvinnliga brukarens fasta månadsavgifter för mat och hemtjänstavgift skulle vara 4 400 kronor.

Kvinnan överklagade beslutet och menade att det borde ändras då hon missat att skicka in inkomstblanketten i tid på grund av olika adresser. Något som gjorde att hon blev debiterad högsta avgiften.

Kvinnan skickade in blanketten i efterhand och nämnden sänkte i och med det avgiften från och med april. Förvaltningsrätten menar dock att de nya uppgifterna även borde ligga till grund för avgifterna från och med februari i år. Därför skickar de tillbaka ärendet till äldreomsorgen som ska beräkna kvinnans hemtjänstkostnad för februari och mars.