Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får sänkt avgift för hemtjänst - för andra gången

Kvinnan som behövde hemtjänst fick sänkt avgift efter att ha överklagat till kommunen. Nu kräver förvaltningsrätten än mer stöd till henne.

Äldreomsorgen i Södertälje beslutade i mars i år att den kvinnliga brukarens fasta månadsavgifter för mat och hemtjänstavgift skulle vara 4 400 kronor.

Kvinnan överklagade beslutet och menade att det borde ändras då hon missat att skicka in inkomstblanketten i tid på grund av olika adresser. Något som gjorde att hon blev debiterad högsta avgiften.

Kvinnan skickade in blanketten i efterhand och nämnden sänkte i och med det avgiften från och med april. Förvaltningsrätten menar dock att de nya uppgifterna även borde ligga till grund för avgifterna från och med februari i år. Därför skickar de tillbaka ärendet till äldreomsorgen som ska beräkna kvinnans hemtjänstkostnad för februari och mars.