Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får chansen att lära av Olof Mellberg i BP

Ett steg nedåt – för att kunna gå framåt. Med hjälp av en legendar. – Jag kan lära mig mycket av honom, säger Nemrud Awrohum om sin nye tränare – Olof Mellberg.

Annons

Det låg ett kontrakt från Assyriska på bordet. Men Nemrud Awrohum, 21, skrev på för BP.

– Jag har alltid varit fascinerad av BP:s sätt att spela fotboll och hur de hanterar de yngre. Inför i år så har de något intressant på gång. Speciellt med Olof Mellberg som huvudtränare. Jag kan lära mig mycket av honom, säger mittbacken Awrohum.

Med Mellberg som ny BP-tränare får han möjligheten att utvecklas under en av de bästa svenska mittbackarna någonsin.

– Självklart har jag alltid sett honom som en förebild. Han verkar tydlig med vad han vill. Jag har fått bra vibbar hittills.

Nemrud Awrohum har redan hunnit debutera i BP-tröjan, då han i helgen hoppade in i andra halvlek mot Sirius, vilket sammanföll med att BP vände till en 2–1-seger.

I västerortsklubben, som tog kontakt med Awrohom i december, hoppas han få regelbunden speltid efter bara tio starter på fyra år i Assyriskas A-trupp.

– Det är en helt annan situation. I BP kan man utvecklas i lugn och ro. I Assyriska är det en helt annan press. Sedan var det också större konkurrens i Assyriska. Nu är det division ett. Jag tycker att det är rätt steg för mig i min utveckling.

Redan förra säsongen fick Awrohum känna på division ett-spel. Han var en av flera spelare som Assyriska lånade ut till Södertälje FK under hösten.

– Man märker ju skillnaden. Den är rätt stor. I superettan går allt snabbare och är mer taktiskt. I ettan är det mer att kriga i 90 minuter. Men det var kul, man känner av att det är seniorspel, säger Nemrud Awrohum.