Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får chansen att lära av Olof Mellberg i BP

Ett steg nedåt – för att kunna gå framåt. Med hjälp av en legendar. – Jag kan lära mig mycket av honom, säger Nemrud Awrohum om sin nye tränare – Olof Mellberg.

Det låg ett kontrakt från Assyriska på bordet. Men Nemrud Awrohum, 21, skrev på för BP.

– Jag har alltid varit fascinerad av BP:s sätt att spela fotboll och hur de hanterar de yngre. Inför i år så har de något intressant på gång. Speciellt med Olof Mellberg som huvudtränare. Jag kan lära mig mycket av honom, säger mittbacken Awrohum.

Med Mellberg som ny BP-tränare får han möjligheten att utvecklas under en av de bästa svenska mittbackarna någonsin.

– Självklart har jag alltid sett honom som en förebild. Han verkar tydlig med vad han vill. Jag har fått bra vibbar hittills.

Nemrud Awrohum har redan hunnit debutera i BP-tröjan, då han i helgen hoppade in i andra halvlek mot Sirius, vilket sammanföll med att BP vände till en 2–1-seger.

I västerortsklubben, som tog kontakt med Awrohom i december, hoppas han få regelbunden speltid efter bara tio starter på fyra år i Assyriskas A-trupp.

– Det är en helt annan situation. I BP kan man utvecklas i lugn och ro. I Assyriska är det en helt annan press. Sedan var det också större konkurrens i Assyriska. Nu är det division ett. Jag tycker att det är rätt steg för mig i min utveckling.

Redan förra säsongen fick Awrohum känna på division ett-spel. Han var en av flera spelare som Assyriska lånade ut till Södertälje FK under hösten.

– Man märker ju skillnaden. Den är rätt stor. I superettan går allt snabbare och är mer taktiskt. I ettan är det mer att kriga i 90 minuter. Men det var kul, man känner av att det är seniorspel, säger Nemrud Awrohum.