Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelsecell på Stora torget ska sprida kunskap och locka personal

Hur är det egentligen att sitta i fängelse? Den som undrar kan besöka Stora torget på torsdag och fredag.

Anmäl text- och faktafel

Kriminalvården behöver rekrytera personal och tar till ett ovanligt grepp för att sprida kunskap, både om hur det är att sitta i fängelse och jobba där.

Med start i morgon onsdag visar Kriminalvården upp sin nya utställningstrailer i Södertälje. På onsdagen står den vid anstalten Hall, på torsdag och fredag står den vid Stora torget.

Trailern innehåller en komplett fängelsecell och har plats för 30 besökare vid föreläsning. När trailern besöker Södertäle saka det visas film och personal från kriminalvården kommer berätta om hur kriminalvården fungerar och svara på frågor.

– För att lyckas bryta den onda cirkeln behövs många olika yrkesgrupper, men vi delar samma värderingar och jobbar mot samma mål, säger Erik Lambis som är kriminalvårdsinspektör på anstalten Hall, i ett pressmeddelande.