Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fängelse och utvisning för våldtäkt på dotter

Hovrätten fastställer domen på fyra års fängelse och utvisning för den 45-årige man som våldtog sin dotter.

Våltäkterna ska ha skett i familjens bostad i Södertälje vid två tillfällen när dottern var 14 och 15 år gammal. Under ett samtal i bilen senare frågade dottern pappan varför han gjorde det – samtidigt spelade hon in samtalet på sin mobiltelefon.

Pappan ska då ha bekräftat våldtäkten och sedan erbjudit att betala dottern en operation så att hon skulle kunna framstå som oskuld. Flickans bror kom sedan över inspelningen och det blev känt inom familjen vad som skett. Det resulterade i att händelsen polisanmäldes och mannen greps.

45-åringen hävdar att dottern ljuger, att han aldrig våldtagit henne, däremot slagit henne vid ett tillfälle då hon fick presenter av en pojke. Han hävdar att dottern vill sabotera hans förhållande med sin nya kvinna – men det anser rätten föga trovärdigt då kvinnan ställt sig på dotterns sida och nu begärt skilsmässa.

Tingsrätten dömde pappan till fyra års fängelse och utvisning utan möjlighet att återvända. Mannen överklagade till hovrätten, som nu fastställer domen mot 45-åringen. Han ska dessutom betala dottern 227 000 kronor i skadestånd.