Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familj bestulen på cyklar för halv miljon

Att polisen utreder cykelstölder är sällsynt. Men nu handlar det om ett fall i storleksordningen en halv miljon kronor. – Det här är ovanligt, säger Alexander Westman på Södertäljepolisen.

Cykelfamiljen Corelli utsattes för en mycket fräck kupp natten till i måndags. Nio tävlingscyklar stals vid ett inbrott i garaget.

– Hela familjens cyklar, vi är fyra personer. Värdet landar väl på en halv miljon kronor, varje racercykel är värd mellan 45 000 och 60 000 kronor sedan stal de även hjul och varje hjulpar är värt 15 000 kronor, säger Toni Corelli.

Tjuvarna måste ha varit professionella, tror Toni.

– Det har inte brutit upp garaget i så fall hade vi hört det. Garaget var låst, de har tagit sig in på något sätt ändå. Sedan har de jobbat oerhört tyst. De har använt en grusgång på 15 meter in på tomten till garaget, skickligt gjort måste jag säga, säger Toni Corelli som tror att cyklarna redan är utomlands.

– De går inte att sälja de här cyklarna i Sverige, det här är ett beställningsjobb, förmodligen från någon öststat.

Det hetaste tipset är att ett vittne har sett någon tanka på ett Statoil i närheten med ett släp med en massa fina cyklar slängda huller om buller.

– Det är ett av olika spaningsuppslag, men inget jag vill uttala mig om, säger Alexander Westman, utredare, Södertäljepolisen.