Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falska poliser knackade dörr

Under onsdagseftermiddagen fick polisen in uppgifter om att bedragare hade ringt på till flera lägenheter och utgett sig för att vara poliser.

Anmäl text- och faktafel

Polisen fick in rapporter om händelsen vid klockan 13.34. Falska poliser hade då ringt på till flera lägenheter på Orrstigen i Södertälje och visat upp någon form av ID-handling. Vad de var ute efter visste regionledningscentralen på polisen inte under onsdagskvällen och det var oklart om brottet var att räkna som försök till bedrägeri eller försök till grov stöld. En anmälan skulle även skrivas gällande föregivande av allmän ställning – eftersom personerna hade utgett sig för att vara poliser.

Enligt polisen är detta en vanlig metod för att lura äldre människor. Det är viktigt att kontrollera handlingarna som personer visar upp för att undvika att bli lurad. Uppstår misstanke kan man ringa nummer 114 14 för att verifiera om det verkligen rör sig om riktiga poliser.