Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fagra löften bakom svenskt haveri

Social turism är intern problematik inom EU. Dilemmat ryms inom ramen och regelverken för Europas fria rörlighet.

Annons

Problemet är när man flyttar till ett annat EU-land och nyttjar det sociala skyddsnätet utan att ha betalt en enda krona för skyddsnätet. Sker detta i mindre skala är det utan problem. Vad Göran Persson pekade på – och fick fel i – var om det blev som massturism. Så blev icke fallet.

Betydligt mer konfliktfyllt – och utan lösningar och svar – är den havererade flyktingmottagningen. Dagens svenska haveri beror i mångt och mycket på för stora svenska löften och ord.

Vi har en lång tradition som gediget flyktingmottagarland och en god human tradition som nu gått i graven då vi är helt i händerna på en nyckfull ledare i Ankara. Och i händerna på EU-avtal som ingen verkar tro på egentligen. Turkiska muren är inhuman, nyckfull och bryter mot en rad internationella regelverk. Och flyktingarna har inte alls tagit slut, krig och djävulskap fortsätter.

Jag tror att många med mig är förfärade över att flyktingmottagningen numer uteslutande är en sak för den nyckfulla ledaren i Ankara. Den turkiska muren är en ny skampåle.

Mölnbo

Anders Hammarlind

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel