Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facket blandar bort korten

Unionen försöker (LT 18 februari) medvetet blanda bort korten inför avtalsrörelsen. Genom att ett antal representanter för Unionen använder begrepp som ”nollavtal” försöker facket få det att verka som om arbetsgivarna är emot alla löneökningar.
Sanningen är att vi på arbetsgivarsidan mycket väl kan tänka oss löneökningar, bara de bestäms på rätt ställe.

Med tanke på att Sverige befinner sig i en lågkonjunktur där hundratusentals människor går arbetslösa har vi på arbetsgivarsidan vädjat till fackföreningarna att ta ansvar och inte kräva löneökningar som skulle ta knäcken på många företag och skicka ut ännu fler människor i arbetslöshet.

Men det har inte hjälpt. Svaren från den fackliga sidan låter lika kompromisslösa som alltid. Kraven på löneökningar är desamma som när det rådde högkonjunktur och alla hade jobb. Att verkligheten är en helt annan i början av 2010 än under avtalsrörelsen 2007 är inget som bekymrar facken.

Genomgående beskriver man det som om arbetsgivarna kräver ”nollavtal”. Inget kunde vara mer fel. För Almegas del är vi inte emot lönehöjningar i sig. Vi ser gärna löneökningar, men de ska bestämmas i det enskilda företaget. Det är bara där som man kan avgöra vilka lönekostnader man klarar av. En centralt bestämd lönenivå blir som en sko som bara görs i en storlek.

Den kommer att skava för en del, glappa för andra och kanske passa för några. En del företag klarar av de centrala kraven men många riskerar att slås ut eller bromsas i sin tillväxt. Med resultat att jobb slås ut eller att det inte skapas fler jobb. Det är motsatsen till att ta ansvar i avtalsrörelsen.

Det är också bara i det enskilda företaget som man kan ge rätt personer rätt lön. Den som har gjort ett bra jobb ska ha en bra lön, men den som har misskött sig på jobbet kan inte räkna med samma löneutveckling.

Centrala löneökningar minskar utrymmet för denna individuella lönesättning.

I stället ska samma summa smetas ut på alla medarbetare, oavsett arbetsinsats.

Almega tar mer än gärna ansvar för en god lönebildning. Men inte för en modell som inte hör hemma i ett modernt arbetsliv.

Almega Mitt

Anders Lenhoff

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel