Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facken: Inget problem sitta i stadshuset

Facken borde inte sitta i stadshuset, säger medlemmar. Facken själva har inte upplevt något problem – men är öppna för att sitta någon annanstans.

På onsdagsmorgonen berättade Anton Alouch att han larmat om att personal mobbas och köps ut redan 2007. Han säger att en del i problemet är att facken sitter i stadshuset nära arbetsgivaren, vilket många medlemmar tycker är jobbigt då de känner sig kontrollerade vid besök.

LT ringde runt till fackliga huvudombuden i kommunen för att höra vad de tycker.

Ebon Eriksson, Vision:

– Vi satt nära i förra stadshuset också även om vi hade en egen ingång. Vi träffar arbetsgivaren vid förhandlingar och i samverkansmöten och har inte hört att det skulle vara ett problem. Vi erbjuder våra medlemmar, redan i dag, att mötas på annan plats om de vill det. Det blir praktiskt svårt att sitta för långt borta från arbetsgivaren också men om det fanns en plats nära stadshuset så visst.

Eduardo Morris är ombud för Ledarna:

– Vi har ingen heltidsanställd i dag utan jag sköter de fackliga uppdragen vid sidan av mitt jobb i stadshuset. Om övriga fack vill ha en annan plats än stadshuset ser jag inget hinder att vi också skulle ha en plats där, om än inte på heltid.

Minna Kock, Vårdförbundet:

– Vi har inga lokaler i stadshuset i dag men det är en vettig tanke att facken inte sitter i stadshuset utan har ett eget ställe där man är mindre beroende av arbetsgivaren och kommer närmare arbetstagaren.

Birgitta Eriksson, Lärarförbundet:

– För vår del har det bara förekommit ett par gånger att medlemmar inte vill komma till stadshuset för att arbetsgivaren finns här. Vi har löst det genom att träffas på något konditori. Det finns både för- och nackdelar med att sitta alla tillsammans. Vi kan tänka oss både och.

LT har sökt övriga fack utan resultat.