Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facebookar du på jobbet?

Facebookförbud råder i nio landsting och nu ska Södertälje sjukhus spärra vissa internetsidor. ­­
Men på Astra Zeneca och Scania är det okej att ­kolla sin Facebook ibland.

Facebookande delar Sveriges landsting – tolv landsting accepterar det sociala forumet på arbetstid medan nio landsting säger nej, uppger TT. Södertälje sjukhus följer Stockholms läns landstings direktiv i frågan.

– De går ut med generella direktiv om att spärra vissa sidor. Det står inte vilka

sidor mer än att det ska vara sådana som inte är relaterade till vårt jobb, säger Anna Geschwindt Hartwig, kommunikationsansvarig på Södertälje sjukhus.

Den policyn delas inte av Astra Zeneca.

– Vi har inga speciella regler för Facebook. Det är tillåtet att använda datorer för privat bruk i begränsad omfattning så länge det inte går ut över jobbet, säger Kristian Sjöholm, tillförordnad presskontakt på Astra Zeneca.

Inte heller Scania har Facebookförbud utan uppmanar sina medarbetare att använda sunt förnuft vid IT-användning.

– Om en medarbetare tillbringar hela dagen på Facebook är det ett problem men ett symptom på att man antingen inte trivs på jobbet eller har för lite att göra, det är inte Facebook som är problemet i så fall, säger Hans-Åke Danielsson, presschef på Scania.