Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Extremt påverkad lastbilsförare på motorvägen

Vid ettiden natten mot fredag stoppade polisen en vinglig långtradare på motorvägen vid Hölö/Mörkö.- Vi bedömde honom som extremt påverkad av droger, säger Martin Bergholm, stationsbefäl i Södertälje.

Annons

En lastbil med långt släp vinglade så kraftigt på motorvägen i närheten av Hölö/Mörkö att en medtrafikant som körde efter larmade polisen. När polisen lyckades stanna ekipaget upptäckte de genast att föraren var påverkad.

- Han var så pass påverkad att vi fortfarande inte kunnat hålla förhör med honom, säger stationsbefäl Martin Bergholm klockan åtta på fredagsmorgonen.

Mannen uppges må bättre på fredagsmorgonen men sitter fortfarande gripen hos polisen i Södertälje misstänkt för grovt rattfylleri och narkotikabrott. Polisen har anmält gripandet till åklagare som väntar på att den misstänkte ska piggna till för att kunna förhöras.

- Problemet är också att vi ännu inte vet vad han är påverkad av, men blodprover har skickats på analys, säger Martin Bergholm.

Efter förhör är det upp till åklagare om mannen ska häktas i väntan på rättegång.