Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Extra satsning på sommarlovsaktiviteter

Under sommaren längtar alla barn efter roliga aktiviteter och upplevelser, något härligt att berätta om när man kommer tillbaka till skolan.

Men i Södertälje finns många barn som aldrig får komma till en sommarstuga, än mindre komma iväg på en semesterresa under lovet.

Allt för många barn lever i dag i fattigdom och dessa barn har sällan möjlighet att åka på ett läger eller delta i aktiviteter under sommarlovet.

Den rödgröna samarbetsregeringen satsar därför nu årligen 200 miljoner kronor på ett statligt sommarlovsstöd till kommunerna.

Mellan år 2016–2019 kommer stödet gå till att utveckla kostnadsfria sommarlovsaktiviteter för barn och unga i åldern 6–15 år. För Södertäljes del innebär detta ett tillskott till våra barn och unga på 2,6 miljoner kronor – en satsning som verkligen kommer göra stor nytta i vår kommun.

Vi socialdemokrater vill ge alla barn en möjlighet till en bra uppväxt. Därför gläds vi nu åt regeringens sommarlovssatsning.

Med hjälp av det extra statliga stödet till sommarlovsaktiviteter kommer nu fler barn i Södertälje få chansen att lära sig simma i en mobil pool i våra bostadsområden, åka på dagsutflykter med Ejdern, uppleva teater med G-kraftbussen i våra bostadsområden, prova på olika idrotter på dagkollo, gå på konstkollo, besöka nya sommarbiblioteket i Hovsjö, gå på LajLaj-veckan på Kulturskolan, vara med i Södertälje international football cup eller gå gratis på 1800-talsveckan på Torekällberget och genom alla aktiviteter få en rikare sommar.

Vi tycker det är viktigt att barn och unga får ha roligt tillsammans, känna sig delaktiga, vara med, bli sedda och kanske bidra med något. Byta erfarenheter med andra och kanske hitta en ny förebild. Vårt mål är att vi ska kunna erbjuda sommarlovsaktiviteter som blir oförglömliga minnen för Södertäljes barn och unga. Alla barn och unga förtjänar en bra uppväxt, oavsett tjockleken på föräldrarnas plånbok.

Tillsammans skapar vi ett bättre Södertälje, för alla.

kommunstyrelsens ordförande

Anna Bohman Enmalm (S)

ordförande kultur- och fritidsnämnden

Boel Godner (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel