Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EXTRA: Mystisk planta frodas i rondell – vittnet: "Måste vara marijuana"

Vittnet som har hört av sig är övertygad om att det som planterats av kommunen i rondellen måste vara marijuana-plantor – något som nu har bekräftats av kommunen. Vittnet misstänker att kommunen oavsiktligt kan ha ha fått fel frön.

Det gäller rondellen i korsningen Nyköpingsvägen och Verkstadsvägen i Södertälje.

– Jag åkte säkert tre varv i rondellen, tills jag blev tvungen att stanna och gå fram för att kolla, säger vittnet till LT.

Uppdatering: Kommunens samordnare på stadsmiljöenheten kunde senare bekräfta att det är marijuana som växer i rondellen. LT intervjuade honom live på platsen.

– Om det visar sig vara marijuana, då torde det bli en anmälan. Jag har jobbat några säsonger inom det här verket, det har aldrig hänt att kommunen skulle råkat göra något sånt här – att andra odlar det är däremot rätt så vanligt, säger Lars Carlsson som är förundersökningsledare i Flemingsberg.

Enligt Lars Carlsson kommer en polispatrull att åka till platsen så snart som möjligt.