Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EXTRA: Körfält på E4 blir bussfil

Under fredagen presenterar Trafikverket ett paket med åtgärder för att underlätta trafiksituationen i Södertälje. LT kan redan nu avslöja en av nyheterna.

Enligt uppgifter till LT kommer ett körfält på E4 att bli bussfil fram till dess att motorvägsbron är reparerad. Åtgärden är en del i ett stort trimningspaket, som Trafikverket kommer att presentera under fredagen.

Bengt Olsson, presschef på Trafikverket bekräftar uppgifterna, men kan inte säga något mer om bussfilen ännu.

– Bussfil är en av många saker som vi planerar. I morgon släpper vi ett informationsmaterial med alla omledningar och åtgärder. För att förstå bussfilen behöver man se hela sammanhanget och hur de olika sakerna kommer att påverka varandra, säger han.

LT kommer att få ta del av trimningspaketet så fort materialet är färdigt under fredagen.

Polisens insatsledare Åke Rimborn tycker det är bra om resenärer väljer kollektiva färdmedel tills motorvägsbron är lagad. Åke Rimborn berättar också att ett körfält på E4 mellan Södertälje och Stockholm kommer att bli bussfil under rusningstid från och med måndag.

– Det kommer vi satsa hårt på att folk ska respektera. Annars kommer folk absolut inte vilja åka buss, säger Åke Rimborn.

Se även: LT-Play - Påfarten till Saltsjöbron avstängd

Se även: Ny åtgärd - Genomfartstrafik på Mälarbron förbjuds

Se även: Ökad trafikövervakning på motorvägen av polisen