Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EXTRA: Gratis bussar ska avlasta trafiken

Ett särskilt bussfält och gratis pendlingsbussar. Det är några av de åtgärder som nu sätts in för att underlätta pendlandet till och från Södertälje.

Under torsdagen berättade LT att ett körfält på E4:an blir bussfält från om med måndag. Nu går Södertälje kommun och flera myndigheter ut med uppmaningen till pendlare att resa kollektivt. För att underlätta pendlandet sätts bland annat extra bussar in från Skärholmen till Södertälje.

Pendlingsbussarna kommer att vara gratis, skriver Södertälje kommun i sitt pressmeddelande. Den särskilda bussfilen kommer att gå mellan Hallunda och Moraberg under rusningstrafik. (Här hittar du tidtabellen för de nya busslinjerna)

– Genom att utöka kollektivtrafiken till och från Södertälje hoppas vi kunna underlätta för pendlare, säger Johan Hagland, stadsbyggnadsdirektör i Södertälje kommun i pressmeddelandet.

Det kommer även finnas gratis pendlingsparkering i Skärholmens centrum och vid Scanias parkering vid bensinmacken Ingo vid Södertälje syd.

Enligt pressmeddelandet kommer även vissa SJ-tåg till Södertälje få extra vagnar. Det gäller tåg till och från Eskilstuna, Nyköping och Linköping/Norrköping. Det uppges även att SL:s pendeltågstrafik ska förstärkas, men där är detaljerna inte riktigt klara än.

Se också: LT-Play: Polisen om kaoset – ”Över tusen bilar måste bort”

Se också: LT-Play: Uppfarten till Saltsjöbron avstängd

Se också: Ny åtgärd: Genomfartstrafik på Mälarbron förbjuds

Se också: EXTRA: Körfält på E4 blir bussfil

Se också:  LT-Play: Så här leds trafiken om