Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Exploatera inte Älgbostad

Ett antal partier i Nykvarn vill fortfarande exploatera området vid Älgbostad, och bygga ut Hökmossbadet. Nu pratas det inte något om det så här i valtider, men inget tyder på att de större partierna har ändrat sig.

Sjön Yngern riskerar att få sämre vattenkvalitet med en ökad storlek på badplatsen. Nu i sommar har man kunnat notera en trängsel och nedskräpning av sällan skådat slag vid Hökmossbadet. I ett reportage från Malmö larmade forskare om att fler badande innebar mer kiss och sololja i vattnet. I Malmö handlade det då om havet. Ur det perspektivet är det svårt att tro att det är gynnsamt för sjön Yngern med ett större Hökmossbad.

I Nykvarn bör vi sträva efter att bibehålla området runt Älgbostad och Hökmossen som ett kulturarv. Av det skälet ska inte Älgbostad bebyggas eller Hökmossbadet bli större. För att minska trycket och slitaget på badet bör man nog överväga om inte den gigantiska parkeringen bör bommas. Vi som bor i Nykvarn skulle kanske kunna tänka sig att gå eller cykla till vår ännu så fina badplats.

Leonardo Horvat (SD)

kandidat till fullmäktige i Nykvarn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare