Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Expertpanel: Det är Norrköpings chans

Två utlandsproffs. En ligacenter. Alla tidigare svenska mästare. Det här tror trion är Norrköpings bästa chans att börja vinna i finalserien.

Annons

0-3 i matcher har inget lag vänt i basketligan sedan sjumatcherssystemet inleddes. Norrköping ledde själva med 3-0 i semifinalen - och tappade två matcher innan laget avslutade serien mot Luleå.

Men det är inget konstigt: i NBA har det heller aldrig hänt.

Vilken är då Norrköpings bästa chans?

Tre elitspelare och före detta svenska mästare får säga sitt.

– Det är att inte få Kjellbom i foulproblem. De har ju i stort sett ingen backupcenter. Och de måste få koll på Kings pick och rull-spel. Det är bland de bättre även på Europa-nivå. Så har det varit i flera år. Nu går de ut lite halvt med Kjellbom, för att de är rädda att bli slagna med kickar eller lobbar till Anderson och Spires. Men det blir att de släpper hoppskott till Bowlin, säger Martin Pahlmblad, mästare med Kings 2013 och 2014, den här säsongen proffs i grekiska Apollon Patras.

Tobias Borg pekar på att Joakim Kjellbom kan involveras mer:

– Det är svårt. I senaste matchen gjorde de ett bra jobb och fick Kings att skjuta tuffa skott. Försvaret får de lita på. Och sedan att skydda Kjellbom, hålla honom på banan och låta honom göra sitt.

Men Nässjös center Wictor Grenthe, SM-guld med Kings 2013, tror snarare på att få i gång fler Norrköpingsspelare.

– Att involvera fler spelare. Fler måste göra poäng. Inte bara Kjellbom och Micke Lindquist. De lider av att Johnell Smith inte är hundra. Problemet är att de inte har så stor budget. Många av spelarna de har är rollspelare. Men det är lite upp till spelarna själva, att våga ta tag i det, säger han.