Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Expertens bästa tips till nyårsskålen

I morgon är det många som skålar i bubbel. Fler och fler gör det varje år. Systembolagets butikschef Jennie Arnesson ger sitt bästa dryckestips.

Annons

Varför dricker vi mer bubbel nu? – Vi ser bubbel mer som en festdryck. Det har blivit en festlig aktivitet att skåla.

När säljer ni mest bubbel under året? – Det är nu, under våren och sommaren, midsommar och bröllopsperioden. När det är stora kalas.

Vad är ditt bästa dryckestips? – När vi pratar nyår och bubbel skulle jag föreslå ett alkoholfritt. När det har varit en fin middag med tunga drycker är det skönt att avsluta med något riktigt gott alkoholfritt.

Säljer ni mer alkoholfritt nu? – Ja. Alla kunder som planerar en middag räknar in ett alkoholfritt alternativ. Cola eller vatten duger inte längre.