Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Experten om nya Scanialastbilen: "En historisk händelse"

Handelshögskolans expert på fordon lovordar Scanias nya lastbil. Han menar att den är banbrytande för framtidens lastbilslogistik och åkarnas ekonomi.

Scanias lansering av den nya lastbilen imponerar på Martin Sköld, docent på Handelshögskolan i Stockholm.

– Eftersom det här är den största investeringen någonsin för Scania, är det en historisk händelse som är väldigt viktig för framtiden. Det är väldigt sällan Scania satsar på en helt ny lastbil, ofta har de bytt ut delar. Men nu har de frångått den principen, vilket tyder på att de har koll och att de har gått lugnt och metodiskt till väga, säger Sköld.

Företagskulturen och den historiska lönsamheten i företaget menar han, gör den nya lastbilen än mer uppseendeväckande:

– Det går aldrig att utesluta barnsjukdomar, men det gedigna arbete som Scania har lagt ner på lastbilen och deras historik med att arbeta väldigt försiktigt, gör att jag tror att eventuella barnsjukdomar kommer att bli mycket begränsade, säger Martin Sköld.

Den minskade bränsleförbrukningen tror han kommer att ha betydelse för åkarna.

– Det är exceptionellt stor skillnad på bränsleförbrukningen, vilket gör att åkarna kommer att kunna spara mycket pengar.

LT-Play: Det saknar åkarna hos nya Scania

LT-Play: Här presenteras Scanias nya lastbil (repris av LT:s livesändning)

BILDEXTRA: Här är första bilderna på Scanias nya lastbil