Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Experten inför prestigemötet – som LT sänder: ”Hög tid för SSK att leverera”

Två matcher återstår av SSK:s försäsong – och supportrarna väntar ännu på ett riktigt formbesked.
På torsdag ställs man mot rivalen Västerås i ett hett möte i Köpings ishall.
En match som sänds live på lt.se exklusivt för alla kunder.
– Södertälje skulle behöva ett kvitto på att spelet fungerar bättre, säger LT-sportens Jacob Sjölin inför TV-matchen.

Matchen mellan Västerås och SSK har nedsläpp 18.00. Sändningen drar igång 17.50 och går att hitta här.

Västerås storsatsar för att vara i SHL senast 2024 och har den här säsongen ett på papper väldigt namnkunnigt lag. Mikael Frycklund, Johan Gustafsson och Daniel Gunnarsson är några av hockeyallsvenskans mest profilerade värvningar.

SSK har inte lägre ambitioner och båda klubbarna vill kunna utmana favorittippade lag som Björklöven och HV71 i slutspelet.

Nu på torsdag, den 16 september, möts SSK och Västerås för andra gången på försäsongen. Matchen spelas i Köpings ishall och går att se live på lt.se.

Södertälje vann det första mötet med 4–3 i Scaniarinken, men har sedan dess förlorat fyra raka matcher. Mest iögonfallande 0–4-förlusten hemma mot AIK förra veckan.

– SSK bygger en ny kärna den här säsongen och än så länge har lagspelet ännu inte fallit på plats. Ett par viktiga spelare har missat matcher, men Södertälje skulle nog behöva ett kvitto på att spelet fungerar bättre inför seriepremiären. Därför är det här en viktig värdemätare för SSK, säger LT-sportens reporter Jacob Sjölin.

Vad är du mest nyfiken på att se mot Västerås?

– På ett individuellt plan: Alex Brännstam. Jag är nyfiken på vad den unge backen kan göra i SSK och i vilken roll coacherna vill använda honom. Det skulle inte förvåna om han får känna på olika backpar mot Västerås. Men överlag är det hög tid för SSK att leverera ett bättre passningsspel och en tyngre offensiv hockey. Där finns frågetecken att räta ut.

Vilka spelare vill du se ännu mer av?

– De ledande offensiva spelarna. Brett Pollock har inte riktigt övertygat i fem mot fem-spelet än. Kan Jonatan Harju komma in i spelet bättre efter sin skada? Det vore viktigt. Sedan måste backarna börja prestera i den ökade konkurrensen. Kliver Erik Ullman eller Ludvig Jansson fram och tar den andra offensiva rollen bakom Andreas Hjelm? Det är spännande att följa.

Så gör du för att se matcherna:

Som prenumerant hos LT behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar. Matcherna ingår i din prenumeration! Genom att logga in på lt.se får du tillgång till alla matcher vi livesänder samt alla plusmärkta artiklar på våra sajter. Vill du bli prenumerant blir du det här.