Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Expertbedömda pepparkakor prisade

Elever från Oxbacksskolan och Lina grundskola har varit med i en pepparkakshustävling i stadshuset. Husen föreställer kända europeiska byggnader.

Skolorna ställde upp med fyra bidrag vardera – det tekniska utförandet har bedömts av en jury, allmänheten har också kunnat rösta på sitt favoritbidrag. Håkan Buller (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande och jurymedlem för pepparkakshusbedömningen tog en titt på byggena ur ett stadsbyggnadsperspektiv.

– London Eye har helt klart en spännande form, det hade varit intressant att se något liknande i Södertälje, kanske vid Marenplan eller Slussholmen, säger Håkan Buller.

London Eye var den byggnad som fick folkets röst. Det är elever i Oxbacksskolans 8:2 som står bakom utförandet. Daniella Malki, Alina Leo och Sebastian Blomerus är några av de stolta byggarna.

– Det känns bra att folk gillade vårt bygge och har röstat på oss, säger Daniella Malki.

Hon får medhåll från sina klasskamrater.

– Det är som i Idol, det är fler människor som röstat på vårt bidrag, inte bara juryn.

Folkets pris var alltså det mest eftertraktade enligt trion.

– Det är ju mer värt att få folkets pris än förstapris, säger Sebastian Blomerus.

Första pris vann bygget Brandenburger tor.