Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ex-Ronnarektor prisad på gaygala

Tidigare Ronnarektorn Lina Axelsson Kihlblom prisades i går på QX-galan på Cirkus.

På QX Gaygalan tilldelades Lina Axelsson Kihlblom, tidigare rektor på Ronnaskolan, priset Årets bok för sin självbiografi ”Kommer du tycka om mig nu?”. Boken släpptes i samband med att hon berättade om sin könskorrigering i tv.

I boken beskriver Lina hur hon tidigt kände ett utanförskap som hon lyckades vända till en kamp för rätten till sin identitet. Hon har gått från att födas i fel kropp till att bli den kvinna hon alltid känt att hon är.

– Med min egen berättelse vill jag visa vad utanförskap gör med oss och hur viktigt det är att skolan tar sitt ansvar och inte stämplar elever, utan tvärtom, hjälper dem att utvecklas och lära dem att man kan förändra sin situation, säger Lina Axelsson Kihlblom i ett pressmeddelande.

Tidigare var hon uppmärksammad rektor på Ronnaskolan. Hon medverkade i dokumentärserien ”Rektorerna” på SVT. Den 28 februari medverkar hon i intervjuprogrammet Min sanning på SVT2.