Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ex-riddare med svärd jagade bort tjänstemän

37-åriga Maria vaknade av att det stod två okända män i hennes hall. Hon lyckades jaga ut dem med sitt svärd.

Vid halv tio tiden på onsdagsmorgonen vaknade Maria av hon hade fått besök. Två för henne okända män stod i hennes hall.

– De var ungefär två meter från min säng, jag blev jättechockad och jätterädd, säger hon.

Rådlös var hon däremot inte. Maria rusade upp, fram till sin tv där hon hämtade sitt svärd. Tidigare jobbade hon som stuntryttare och riddare på olika event i både Europa och i USA och sitt vapen har hon behållit.

De bägge männen la benen på ryggen och Maria kontaktade polisen och gjorde en anmälan om hemfridsbrott.

Senare under dagen visade det sig att de två förmodade inbrottstjuvarna var tjänstemän från socialkontoret som hade kommit för att inspektera lägenheten. Maria hyr sin lägenhet av kommunen eftersom hon inte har möjlighet att få en lägenhet på den ordinarie bostadsmarknaden. Hon har skyddad identitet och reagerade starkt på händelsen.

– Jag har tidigare levt i ett destruktivt förhållande och det finns en hotbild mot mig. Jag har, så att säga, haft ovälkommet besök hos mig tidigare och det här triggade de gamla känslorna.

När Maria talade med ansvariga på kommunen under onsdagen försökte de släta över händelsen.

– De tyckte inte det var så farligt, utan att de hade handlat rätt. De hade sett oöppnad post på hallgolvet och ville se om något hade hänt, säger hon. 

LT söker kommunen för en kommentar