Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ex-kollega: Anmärkningsvärt att hon får fortsätta som läkare

Skandalläkaren är fortfarande verksam. Det retar en av hennes tidigare kollegor som vill vara anonym. "Att hon överhuvudtaget får ha patientkontakt är oändligt märkligt", säger han.

Mannen, som vill vara anonym och vill bara säga att han är en av hennes tidigare kollegor, sa upp sig på grund av skandalläkaren.

– Jag har jobbat tillsammans med den här kvinnan men hennes beteende gjorde att jag inte ville jobba kvar med henne, säger mannen.

Kvinnan är alltså fortfarande verksam och jobbar på en vårdcentral i en närliggande kommun. Trots 50 klagomål och fyra erinringar.

– Att hon överhuvudtaget får ha patientkontakt är oändligt märkligt. Det är anmärkningsvärt att hon får fortsätta som läkare, säger den tidigare kollegan och fortsätter:

– Jag har tagit om patienter som tidigare varit hos henne och hittat helt andra saker, allvarliga sjukdomar.

– Och det handlar inte bara om det, att det är farligt för patienter. Det handlar om ett förtroende som hennes titel inger. Nämligen att när en doktor säger att man inte är sjuk så litar man på det.

Hur kommer det sig att hon fick jobba kvar på vårdcentralen, tror du?

– Så vitt jag vet så fördes en lång process, i flera år, där facket, Läkarförbundet motsade sig avsked. De tyckte inte att det fanns tillräcklig grund.

LT har varit i kontakt med Läkarförbundet.

– Vi röjer inte våra medlemmar, de är grundlagsskyddade, säger presschefen Michael Feldt och hänvisar till chefsjuristen Johan Magnusson som inte svarar på mobilen.