Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Evelina först ut 2010

Södertäljes förstfödda år 2010 blev en liten flicka som bestämde sig för att komma till värld­en ett par veckor före utsatt datum.

De blivande föräldrarna Winston och Sabina Kanu hade tänkt sig en lugn nyårsafton hemma på Bårstaberget.

– Vi tänkte gå ner till stan och titta på fyrverkerierna, berättar Winston.

Men när de på nyårskvällen satt hemma och tittade på det klassiska nyårsprogrammet Grevinnan och betjänten gick vattnet för Sabina. I stället för att titta på fyrverkerier blev det till att åka till förlossningen och BB på Södertälje sjukhus.

Klockan 02.03 föddes sedan lilla dottern Evelina Jariatu Kanu, 43 centimeter lång och med 2 355 gram i födelsevikt. Men nedkomsten var egentligen planerad till i mitten av januari.

– 15 januari skulle hon ha kommit, berättar den stolte pappan Winston i BB:s väntrum medan hans hustru Sabina vilar ut på rummet.

Lilla Evelina, insvept i en rosa liten filt och med en rosa liten värmande mössa på

huvudet, vilar i pappas famn och är helt omedveten om att hon blev Södertäljes förstfödda som nu kan stoltsera med födelsedatum 2010-01-01.