Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Evakuerade barnen bussas till Brunnsäng

Tre månader, så länge får barnen på Oxbackens förskola gå i provisoriska lokaler. En minibuss skjutsar under tiden föräldrar och barn mellan centrum och Brunnsäng.

För en vecka sedan evakuerades de 80 förskolebarnen från Oxbackens förskola i centrum. Entréerna var vattenskadade efter att is bänt upp plåttaket där vatten kunnat läcka in.

Nu står det klart att sanering och reparation kommer att ta 10 till 14 veckor.

– Först räknade vi med 8 till 10 veckor. Det blir lite längre än så men jag är glad att det inte blir ända fram till midsommar, säger kommunens samordnare Göran Lundberg.

För att underlätta för föräldrar och barn som har svårt att ta sig ut till den evakuerade förskolans tillfälliga hemvist i Brunnsäng erbjuder kommunen skjuts med buss.

– För föräldrar som exempelvis börjar jobba väldigt tidigt kan det vara svårt att lösa transporten med SL. Därför har vi en chaufför som kör en minibuss från förskola till förskola efter ett visst schema, berättar Lundberg.

I Oxbackens förskola har nu allt organiskt material rivits ut, och fläktar och avfuktare går för högtryck för att torka de vattenskadade entréerna.

De bitar av förskolans plåttak som tidigare var enkelfalsat har bytts ut till dubbelfalsad plåt för att en liknande olycka inte ska kunna hända igen.