Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Europol deltar i jakten på balkongmannen

Den man som dömts till 14 års fängelse för mordförsök är nu med på Europols lista över "Europes most wanted". 

I början av november 2015 dömde Högsta domstolen den 31-årige Södertäljebon Bobel Barqasho till 14 års fängelse för mordförsök. Domstolen menade att mannen misshandlat och sedan kastat ner sin fru från sjätte våningen på Granövägen i Hovsjö.

Men i samband med att domen föll var mannen spårlöst försvunnen.

Nu finns han med på Europols lista över "Europes most wanted", en webbsida som lanserades av Europol och Enfast (ett nätverk av polismyndigheter i 28 EU-medlemsländer) i januari. På hemsidan kan allmänheten i ett enkelt formulär fylla i eventuella uppgifter om de efterlysta. På hemsidan finns uppgifter tillgängliga på 17 olika språk. 

Med på listan finns just nu 39 namn, bland annat en svensk som misstänks för ett uppmärksammat mord i Hageby i Norrköping, och som anses vara beväpnad och farlig. 

Den efterlyste Bobel Barqasho beskrivs på sidan som 176 cm lång, brunögd och engelsk och svensktalande.

LT har tidigare skrivit att Barqasho misstänkts hålla sig undan i Turkiet. I november utlyste brodern till kvinnan som knuffades från balkongen en belöning, men den drogs sedan tillbaka på polisens inrådan. 

Aftonbladet skriver att det är svenska polisens så kallade Fast-grupp som nyligen bytt ut två namn som fanns med på listan när den lanserades till namnen på balkongmannen och den man som misstänks för Hagebymordet.