Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett Södertälje för alla – urholka inte socialpolitiken

Den ekonomiska uppföljningsrapporten vid socialnämndens möte 25 april visar på att budgeten inte kommer att hålla för 2019.

Externa placeringar av barn och ungdomar som far illa och ett ökat antal skyddsplaceringar inom antivåldscenter pekar på en resultatprognos på minus 16 miljoner kronor vid årets slut. Familje- och jourhemplaceringarna har ökat med tio procent jämfört med 2018.

Inom vuxenvården beräknas ett underskott på 9 miljoner kronor på grund av ökat inflöde och behov av externa långvariga placeringar främst inom missbruksvården.

Anmäl text- och faktafel

Förvaltningen har fått ett uppdrag av socialnämnden att göra en åtgärdsplan med besparingar i verksamheten.

Sammantaget skulle ett besparingspaket omfatta 20 miljoner kronor.

Utsatta Södertäljebor ska inte drabbas av försämringar genom en urholkad socialbudget

Vänsterpartiet har åsikten att det inte finns utrymme för besparingar utan att det får starkt negativa konsekvenser för kommunens socialpolitik. Den lagda budgeten har från början underskattat behoven och utsatta Södertäljebor ska inte drabbas av försämringar genom en urholkad socialbudget.

Vänsterpartiet menar att socialnämnden bör vända sig till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige och begära att få gå med underskott alternativt få ett tilläggsanslag.

Ale Friberg

Vänsterpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare