Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett smutsigt trick mot Järnaborna

I LT den 8 januari skriver centerpartisterna Per-Anders Fritshammar och Tina Karlsson att de förstår att jag är bekymrad över Järna kommundelsnämnds beslut den 10 december om Moraån.

Men de urskuldar sig med att det i beslutet står att Moraån lämnas i ”befintligt skick”. Det skulle ju, vad jag förstår, betyda att nämnden inte har ångerrätt och det kanske är det som avses med beslutet.

Men nu står det ju faktiskt inte i beslutet (se protokoll), att Moraån lämnas i ”befintligt skick”, utan i stället att alla uppdrag till samhällsbyggnadskontoret ska ”anses besvarade” och att Moraån ”lämnas utan åtgärd”.

Att anse en fråga vara besvarad är bara ett smutsigt trick att lura Järnaborna, när det i själva verket bara är ett sätt för politikerna i kommundelsnämnden att anse besluten om Moraån som redan genomförda. Och när nämnden i andra punktsatsen beslutar att lämna Moraån ”utan åtgärd” är ju det en konsekvens av den förra, det vill säga att man inte kommer att gå vidare med ärendena i denna sak.

Du Per-Anders, borde åtminstone ha lämnat in en röstförklaring på decembersammanträdet. Eller är det så att du möjligen satt poliskod 115, ej spaningsresultat, på dessa ärenden gällande Moraån?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel