Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ett otroligt slöseri med resurser"

Idas skola ska rivas, för att ge plats till bostäder.
– Det känns jättetråkigt, och det är barnen som drabbas, säger Idas mamma Ulrika Gustafsson.

I fyra år har friskolan Kringlaskolan hyrt in sig i Komvux gamla lokaler i hjärtat av Västergård. Läget var en av orsakerna till att Ulrika Gustafsson valde Kringlaskolan när dottern Ida, 7 år, började förskoleklass i höstas.

När hon nyligen såg meddelandet på Kringlaskolans hemsida om att skolan ska rivas blev hon berörd.

– ”Oj, det här känns inte bra” var min första reaktion. Jag visste att skolan hade ett tillfälligt hyresavtal, men trodde inte att skolan skulle behöva flytta till en helt annan del av staden. Jag klandrar ingen, men menar att barnen kommer i kläm, säger Ulrika.

Kringlaskolans skolledning har sedan flytten till Telge fastigheters lokaler i Västergård försökt övertyga politiker och tjänstemän om att låta skolan bestå. Nu har skolchef Marie Alfaro gett upp hoppet.

– För allas bästa hoppades vi få stanna här. Det är ett otroligt resursslöseri att riva en välfungerande skola, säger hon.

Men det finns ett politiskt beslut om att riva lokalerna för att bygga bostäder på tomten, och det står stadsbyggnadsnämndens ordförande Staffan Norberg (V) fast vid.

– Tomten är mycket attraktiv. Det finns bra service nära, och bostäder skulle ge stöd till de butiker som finns så att ett levande centrum bevaras. Själv tycker jag att ett seniorboende på platsen vore det bästa, säger Norberg.

Läs mer i tisdagens papperstidning.