Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett guds hus låg placerat mitt i dåtidens trafikhav

Det finns ett ganska stort antal bilder av den gamla Metodistkyrkan. Många var lätt fascinerade över att två kyrkobyggnader låg så nära varandra.

Annons

Åkande med bil österifrån varseblev dessa två kyrkor när de körde över gamla Klaffbron. För boende i staden var det inget att undra över, men för andra var det en märklighet.

Metodistkyrkan var som arkitektonisk skapelse säregen och med kvaliteter. Detta gjorde frikyrkobyggnaden till ett uppskattat fotoobjekt.

En av dessa exponeringar ser vi här i dag, tyvärr med kapat torn. Bilden bör vara från tidigt 1960-tal då kyrkan låg på en ö mitt i trafikhavet.

I förgrunden syns lite av den rikliga flora av trafikskyltar som hörde till.

I bakgrunden till höger skymtar den stora parkeringsplats som kom till efter rivningen av Gamla sockenstugan som låg vid Ekbomsgatan.

I vänstra bildkanten syns något som vi tolkar som en container av något slag. Den syns bara som en skugga dold i växtligheten på kyrkogården till S:ta Ragnhilds kyrka.

Användningen av containern är oklar men kan ha haft en funktion vid de närmast ständiga ombyggnadsarbetena av denna veritabla trafikknut.

Inte ens med ett starkt förstoringsglas har vi kunnat läsa texten till den skylttavla som står på den fria ytan framför Metodistkyrkan.