Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett amningsrum behövs i centrum

Jag är helt för amning oavsett plats, med första barnet ammade jag på kaféer, bussar, mitt på bänken i stan etcetera och det fungerade riktigt bra.

Men nu med andra barnet flyter inte amningen på som med första barnet, samt att mitt barn vill ha en lugn miljö runt sig när hon ammas.

Därför hade det varit skönt att kunna gå undan till ett amningsrum där man kan sitta bekvämt och amma i lugn och ro. Ett amningsrum med tilltalande miljö med skötbord, rinnande vatten och varför inte en micro för de lite äldre bebisarna.

Ett amningsrum skulle underlätta besöken på stan, men på grund av avsaknaden av amningsrum är jag i nuläget inte på stan längre än tiden mellan amningarna.

Jag vet att det också finns de som är obekväma med att amma offentligt och av den anledningen vore ett amningsrum säkerligen önskvärt.

Jag är säkert inte ensam om att önska ett amningsrum (inte amningsbänk som jag vet att det finns). Så varför finns inget amningsrum i Södertälje centrum?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel