Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Etapp två av nya skolan på gång – kan påbörjas direkt när första delen är klar

Så snart första delen av nya Furuborgskolan står klar kan den andra delen påbörjas.

Annons

Om en dryg månad ska nya Furuborgskolan i Nykvarn vara klar. Den 27 februari är det slutbesiktning av byggnaden där elever upp till årskurs tre ska gå.

Men byggandet slutar inte där. En andra etapp, en mellanstadiebyggnad med plats för 150 elever, ska det också bli. Tanken, enligt Bengt Andersson, samhällsbyggnadschef på Nykvarns kommun, är att Norrtäljeföretaget Cobab ska fortsätta bygga genom att en option löses ut.

– Om Cobab behåller sina byggbodar kan de börja mer eller mindre omedelbart efter att etapp ett är klar, säger han.

Läs mer: Omröstning om skolan i Nykvarn – byggs i etapper

Under 2015 debatterades det om de båda etapperna borde byggas parallellt, vilket Socialdemokarterna och Liberalerna tyckte. Men majoriteten ville annorlunda eftersom det var oklart när det skulle finnas behov av mellanstadiedelen.

I början av 2016 var planeringen av etapp två i gång och nu är alltså förhoppningen att börja bygga tämligen snart.

När den nya skolan tas i bruk frigörs lokaler på andra håll och därmed ska de elever som börjar årskurs sex kunna gå kvar på Turingeskolan och Björkestaskolan. I dag går sexorna med högstadieeleverna på Lillhagaskolan.

Ladda ner LT:s nyhetsapp gratis till din Iphone här eller till din Android här!