Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eris mål gav seger

Det gick inte utan problem. Men Assyriska vann till slut med 1-0 hemma mot Öster.

Båda lagen hade fina målchanser. Fast det dröjde till den 77:e minuten innan den frusna publiken på Fotbollsarenan fick se ett mål. Och det var hemmalagets turkiska stjärna Ceyhun Eris som gjorde det. Efter fint förarbete av Göran Marklund och Mattias Genc sköt Eris segermålet.

– Det är faktiskt en inövad variant. Jag kör med full fart, sen stannar jag upp och då lyfter Marklund in bollen och så bröstar jag ned den mot någon som kommer rättvänd, berättar Mattias Genc.

– När jag vände mig om kändes det som att bollen skulle gå i ribban, men sen sjönk den och gick i mål. Det var riktigt skönt, nu slipper jag tänka på min miss. Och för mig är det lika viktigt att få spela fram till ett mål och att vi vinner matchen.

Den miss Mattias Genc pratar om kom ungefär en kvart in i andra halvlek, då Stefan Batan slog ett långt inlägg mot bortre stolpen, där Genc dök upp och hade mer eller mindre öppet mål, men styrde bollen utanför stolpen.

Assyriska var det bättre laget i andra halvlek, men under matchens första 45 minuter hade laget det svårt att ta sig förbi Östers tuffa press.

– Vi spelar inte bländande, det kan nog alla se. Men vi har tagit sex poäng på två hemmamatcher och det är det viktigaste, konstaterar Assyriskas tränare Rikard Norling.