Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erika om ungdoms-OS: "Stort att få vara med"

Tiondeplatsen i masstart räddade Erika Lindgrens ungdoms-OS sportsligt. Men den stora upplevelsen var ända att bara få vara på plats.

Som den näst yngsta deltagaren och en av bara två som ännu inte fyllt 16 tillhörde Erika Lindgren från Nykvarn och det i sammanhanget pyttelilla skridskolandet Sverige inte favoriterna i skridskotävlingarna i ungdoms-OS i Lillehammer.

Men hon var ändå inte helt nöjd efter att ha inlett med att komma på 22:a plats på både 500 meter och 1 500 meter.

– Det var inte så bra. Men sen gick ju masstarten riktigt bra, säger hon.

Där slutade Erika Lindgren tia. Och det hade kunnat gå ännu bättre.

– Jag har lite nytta av att jag åker short track också där, det är mycket taktiskt och jag vet hur jag ska ligga. Men det var ett spurtvarv också och jag visste inte att det betydde så mycket, tyvärr. Hade jag gått lite hårdare och tagit en placering till där hade jag blivit sexa. Det var lite surt, men nu vet jag det till nästa gång.

Erikas bästa chans till en bra placering var i stafetten, där det var mixade lag.

Efter sin lite sämre insats på 500 meter hamnade hon i lag med en holländsk tjej och två killar från Finland och Vitryssland.

– De var jätteduktiga alla tre, men tyvärr ramlade en av killarna och vi blev elva. Det var synd, vi hade nog haft chans på medalj, säger Erika Lindgren.

Som ändå är väldigt nöjd med dagarna i Lillehammer.

– Det har varit en väldigt kul upplevelse med allt runt omkring. Stort att få vara med, säger hon.

Utlandsresandet fortsätter redan till helgen för Erika Lindgren. Då åker hon till Albertville i Frankrike för att tävla i den sjätte och sista av deltävlingarna i säsongens internationella Star Class-serie short track.

Call Send SMS Call from mobile Add to Skype You'll need Skype CreditFree via Skype