Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erika Lindgren klar för ungdoms-OS

Det blir, som väntat, deltagande i ungdoms-OS för skridskotalangen Erika Lindgren.

Annons

Sedan det i december stod klart att Sverige får en plats för en kvinnlig skridskoåkare till ungdoms-OS i Lillehammer, har det mesta talat för ett den platsen skulle gå till Erika Lindgren, 15, från Nykvarn.

Och när Lindgren senare i samma månad dominerade juniorklassen i allround-SM kändes det mer eller mindre givet.

Och i går, när SOK presenterade Sveriges 39 ungdomar starka trupp till mästerskapen i Norge, fanns Erika Lindgren mycket riktigt med.

Lindgren tävlade inte i helgens sprinter-SM i Göteborg, utan var i stället i Italien för juniorernas världscup. Hon fick stå över lördagens tävlingar på grund av halsont, men var med på söndagen där hon tog sina första världscuppoäng efter att ha slutat på 24:e plats på både 1 000 meter och på masstarten. I det senare loppet fick hon en bra start och låg ett tag med i en grupp på sex sju tjejer som tycktes ha fått en liten lucka, men när fältet krympte ihop igen hade Erika otur i trängseln och föll.

Ungdoms-OS i Lillehammer avgörs 12-21 februari. Skridskotävlingarna arrangeras i Vikingskipet i Hamar den 13-19 februari.