Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erika dominerade på SM

Erika Lindgren var ohotad på allround–SM i skridsko. Hon var snabbast på samtliga distanser och tog därmed hem guldet i junior-SM överlägset.

I och med den överlägsna SM-segern ser det nu ut att bli 15-åringen från Nykvarn som tar den svenska platsen i ungdoms-OS i Lillehammer i februari.

På papperet började observationsperioden på SM och pågår till och med i mitten av januari. Men efter Erika Lindgrens uppvisning på SM i Göteborg borde det vara mer eller mindre klart.

– Det är inte officiellt, men SM i helgen var den viktigaste tävlingen, så vi har redan börjat planeringen. Erika kommer att köra lite shorttrack i början av januari, men sedan blir det bara longtrack fram till ungdoms-OS, meddelar pappa Tom på telefon på väg hem från Göteborg.

Erika Lindgren, som fyller 16 i sommar och får ställa upp i junior-SM i fyra år till, var klar segrare på samtliga distanser. Hon var två sekunder snabbare än tvåan på 500 meter, knappt tre före på 1 500, fyra före på 1 000 och nästan sex före på 3 000 meter.

– Det är ganska mycket, meddelar pappa Tom.

På 500 meter var Erika Lindgren dessutom, med en hundradels marginal, snabbare än den snabbaste senioren på damsidan.

Med sig hem från Göteborg kommer hon med tre SM-guld – allroundguldet samt distansmedaljerna på 1 500 och 3 000 meter.

SM på 500 samt 1 000 meter avgörs i samband med sprint-SM i januari.