Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ericson väntar in Mikael Ishak

Jordan Larsson fick stanna hemma och hjälpa Helsingborg i allsvenskan. Men vem ersätter honom i OS-truppen? Kanske ingen. Kanske Mikael Ishak.

- Vi får se hur vi gör. Vi väntar lite till, säger förbundskaptenen Håkan Ericson till TT.

På torsdag väntar premiären mot Colombia i Manaus. Innan dess måste Ericson bestämma sig för vem som eventuellt får den 18:e och sista platsen.

Valmir Berisha anslöt i helgen till truppen som natten till måndagen tränade i den 28-gradiga hettan i Manaus i Amazonas. Men det är inte säkert att varken han, Alexander Leksell eller Adnan Maric får den vakanta platsen utan får stå kvar som reserver.

TT: När måste du senast nominera den slutliga truppen?

- Jag tror att det är 24 timmar innan första matchen, säger förbundskaptenen.

Kallades in som reserv

Berisha kallades in sedan reserven Ali Suljić lämnat återbud på grund av sjukdom. Luttrade Ericsson — har en svensk förbundskapten någonsin brottats med så mycket svårigheter att få ihop en trupp? — vände sig till klubblöse (kontraktet med Cambuur Leeuwarden gick vid halvårsskiftet) Berisha.

I helgen godkände formellt Fifa honom som ersättare på reservplats.

Men Ericsson ser Ishak som ersättare för Jordan Larsson och i danskproffset har han truppens ende renodlade anfallare.

Mål för Randers

Ishak gjorde 2—0-målet när Randers slog Århus med 2—1 i danska ligan på söndagskvällen. Han hinner till Manaus för att träna med laget på tisdag, men frågan är om han på bara 48 timmar hinner acklimatisera sig med tanke på tidsskillnaden (sex timmar) och klimatet.

Joakim Nilsson (känningar i lårmuskel) och Noah Sonko Sundberg (rehabträning) vilade från träningen medan Alexander Fransson och Abdulrahman Khalili körde för fullt efter tidigare skadekänningar.