Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enklare resor med SL – svårare att tjuvåka

Från och med första februari ska det bli lättare att betala för sin resa med mobilen. Tanken är att det också ska bli svårare att fuska och tjuvåka.

Den 1 februari blir det möjligt att betala sin SL-biljett i mobilen med Swish. Under 2018 ska också biljettläsare för mobilbiljetter installeras i SL-trafikens spärrar, på bussar och vid eller på pendelbåtar.

- Swish som nytt betalningsalternativ och nya biljettläsare för mobilbiljetter är två av flera projekt i arbetet med att göra det enklare att resa. Förhoppningen är att så småningom kunna erbjuda resenärerna fler typer av biljetter i appen. Det minskar pappers- och plastförbrukningen och gör resan med kollektivtrafiken både grönare och mer tillgänglig, säger Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd i ett pressmeddelande.

Prislappen för den fasta utrustningen beräknas landa på ca 60 miljoner kronor. Nyttan blir bland annat att det blir enklare att resa och göra rätt för sig samtidigt som det blir lättare att komma åt problemet med falska biljetter enligt Tamsons.

- Med nya biljettläsare för mobilbiljetter ska alla resenärer kunna passera genom alla spärrar med sin mobil och samtidigt fortsätter vi mota fusk och tjuvåkning, där arbetet de senaste åren inneburit ett minskat fusk med över 50 miljoner kronor, men som fortsatt kostar hederliga betalande resenärer fler hundra miljoner årligen, säger Kristoffer Tamsons (M).