Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enhörnabo med i Aviciivideo

Avicii är en av musikhimlens mest glänsande stjärnor. En annan som gott och väl kan glänsa i kapp med Avicii är en Packard från 1939, och dess ägare.

Addicted to you heter en av Aviciis senare låtar och till inspelningen av videon behövdes aktörer som tidsenligt passade in i historien.

Videon utspelar sig i 30-talsmiljö. Därför kontaktades Enhörnabon Jerry Grandin som är stolt ägare till en Packard 1701 sedan, årsmodell 1939.

– Jag är med i flera veteranbilsklubbar och jag blev uppringd av en kille som förmedlar kontakt mellan bilklubbar och filmbolag, berättar Jerry Grandin.

Inspelningen ägde rum på torget i Vaxholm i december strax före jul och tog fyra dagar att spela in. Videon utspelar sig i vintermiljö, men den snöfattiga vintern gjorde att man fick ta till fusk.

– Konstsnö sprutades ut på marken för att få vinterstämning. Den är gjord av finfördelat papper, torr cellulosa, och jag har fortfarande kvar konstsnön i bilen, säger Jerry.

Trots lång inspelningstid, med mycket väntan, syns Jerrys Packard bara några sekunder i videon vid fem tillfällen. Den dyker upp första gången 2,20 in i videon då Jerry kommer inkörande från höger och gör en tvärnit. Bilen känns igen på de skärmmonterade reservhjulen.

– Jag fick göra inbromsningen sex gånger, berättar Jerry.