Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enhörna hälsade in våren först

I Enhörna tändes barnens majbrasa redan klockan sex. Hundratals människor fanns på plats för att hälsa våren välkommen.

Valborg firas på många platser, men i Enhörna tänds brasan redan klockan sex – i alla fall barnens majbrasa. Och många hade sökt sig till Enhörna idrottsplats för att delta i Valborgsfirandet.

– Just här ute finns gott om plats trots att det är mycket folk, det är lugn och trevlig atmosfär och bra tider för barnen, säger Nykvarnsbon Cecilia Hellström som åkt till Enhörna med sina två barn för att fira in våren.

Och de var inte ensamma, faktum är att rekordmånga valde att besöka valborgsfirandet på Enhörna idrottsplats i år. Föreningens 250 parkeringsplatser blev snabbt fyllda.

– Det är jättekul, men så fick vi inte regn heller utan riktigt fint väder, säger funktionären Henrik Kvarnlöt, som sålde lotter och gräddade våfflor.

Även Åke Berglund, vaktmästare på Enhörna IF och med i föreningens styrelse, menar att det absolut är besöksrekord i år.

– Barnbrasan brukar alltid dra, men i år är det vädret också. Och så har vi ju fyrverkeriet, säger han.

Valborgstalare i år är Enhörnaprofilen och Södertäljes kommunpolis, Micke "Affe" Alfredsson, som själv varit aktiv i idrottsklubben. Hans tal ska hållas efter att den stora majbrasan tänts klockan nio. Men närmast därefter följer först Enhörnakören. Kvällen avslutas med fyrverkeri.