Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enhörna hakar på i toppen efter ny seger

Enhörna hemmabesegrade på lördagen Hargs BK med 3-2. Därmed fortsätter laget utmana Syrianska Eskilstuna IF och IFK Eskilstuna om en division tre-plats.

Enhörna fick en smakstart hemma på Friluftsgården och tog ledningen redan efter nio minuter genom Charbel Dahno.

Men därefter slog hemmalaget av på tempot, kanske på grund av underskattning.

- De (Hargs BK) har jättemånga gubbar borta, de har inte ens avbytare. Det tror jag, tyvärr, påverkar vår prestation och att det smyger in lite underskattning, säger Enhörnatränaren Marcus Lorentzson.

Hargs BK kvitterade 25 minuter in i matchen på ett inlägg. Semir Metes 2-1 några minuter senare betydde dock återigen Enhörnaledning.

Henrik Lärnestad satte sedan 3-1 precis innan paus, men tio minuter in i andra reducerade gästerna.

- Det blev aldrig riktigt läskigt, men det kändes ändå väldigt onödigt att stå nervös i en sådan här match. Det räcker ju med en chans, så har de kvitterat. Men vi lyckades stå emot och ta tre poäng, det är det viktigaste, säger Lorentzson.

Enhörna är därmed fortsatt med i kampen om en division tre-plats. Syrianska Eskilstuna IF, som besegrade Oxelösund under lördagen, är två poäng framför på kvalplatsen. IFK Eskilstuna är tabelletta, tre poäng före Enhörna.

- Vi har Syrianska kvar hemma, så det gäller att vinna den matchen. Det är näst sista omgången, så det blir en härlig avslutning. Men det gäller ju å andra sidan att vi har vunnit matcherna fram till dess. Det kan bli en spännande höst, säger Lorentzson.