Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enda valet i SSK-målet veckan ut

SSK får klara sig utan två av sina målvakter i onsdagens viktiga match och sannolikt resten av allettan. Calle Brattenberger blir det ohotade valet mellan stolparna mot Huddinge.

SSK spelar på onsdag kväll hemma mot Huddinge, en viktig match där klubbens sponsorer bjuder på fri entré. Allettan avslutas sedan för SSK:s del borta mot Visby/Roma på lördag.

SSK är två poäng bakom serieledande Västervik som har direktplatsen till kvalserien. Huddinge är på tredje plats, tre poäng bakom SSK. Tvåan i SSK:s serie får sannolikt hemmaplansfördel genom hela playoff-spelet som väntar för lagen på plats två till fem i tabellen.

SSK kan alltså säkra andraplatsen och hemmaplansfördel i playoff vid seger mot Huddinge – men kommer då även att ha chansen att ta över förstaplatsen om Västervik förlorar någon av sina återstående matcher.

SSK kommer till spel utan Christofer Blid, som på tisdagen fick beskedet att säsongen är över på grund av ljumskskadan han drabbades av för två veckor sedan.

Laget saknar även två målvakter. Alexander Sahlin är på väg tillbaka och gör på tisdagskvällen sin första isträning efter en längre tids vila. Han är dock inte aktuell för spel.

– Jag räknar inte med honom ens tills på lördag, säger SSK-tränaren Mats Waltin.

Saknas gör även målvakten Jonathan Iilahti, som konstaterades ha fått en hjärnskakning i lördags mot Västervik, då han fick ett hårt skott i halstrakten och kort efteråt tvingades kliva av.

–Han är inte aktuell för spel i en match på minst fem-sex dagar, säger SSK:s läkare Lars Roos.

I lördags fick Calle Brattenberger hoppa in i målet i stället för Iilahti, och ”Bratten” blir därmed det givna valet i onsdagens match mot Huddinge. Om inget oväntat händer lär alltså 34-åringen även vakta målet på lördag mot Visby/Roma.