Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En vy som ändrats på flera sätt sedan bilden togs

Förra vecka hade vi inne en bild av Marenbron som fanns mellan 1962 och 1993. Brons minne har förbleknat men saknas av dem som brukade använda den.

Tydligen manade den tidigare visade bilden fram denna som visar samma bro fast ur ett annat perspektiv. Uppenbarligen är den tagen från en båt som närmade sig Marenbron.

Vid brons västra sida ligger en båt på den plats är ångfartyget Ejdern nu har sin tilläggningsplats.

Ur denna synvinkel är det lättare att se att den segelfria höjden under Marenbron var högst begränsad. Mindre fritidsbåtar kunde passera om de personer som åkte med hukade sig ordentligt. På högra sidan kan man se den kutter som kanalverket hade som service- och reparationsbåt.

I bakgrunden sticker Kringlanhuset upp med sin drabant i Tellus strax bakom. Castorhuset hade då kvar sin grå fasadfärg. Intill åt höger kan man se det dåtida parkeringsdäcket utan sin påbyggnad med McDonalds.

Under parkeringsdäcket fanns en bensinstation bredvid det stora Kringlangaraget. Ut mot Köpmansgatans förlängning låg då en bilhall där nu spisande gäster kan ta del av menyn och även den musik som serveras.

Mera åt höger ser vi byggnaden Västra Kanalgatan 1, ett hus från början av 1900-talet som kanske kommer att får en dominerande granne. Den som då lever får se.