Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En utomhusdusch kan ersätta dammarna i Moraån

 
Striden om Moraån
Visa alla artiklar

Det är väl att ta i, när Benjamin Boardman påstår att hela Järna talade med en röst, ”dammarna ska vara kvar”, på mötet om Moraån den 12 juni.

Alla Järnas snart tiotusen invånare var inte där. Det är överdrifter som skapar tvivel och funderingar, hur goda avsikter en grupp människor än tycker sig ha.

Jag är inte övertygad om att en grupp människors behov av bad i dammar och av vattenspeglar absolut ska gå före fiskars och andra vattenlevande djurs och organismers biologiska mångfald och överlevnad.

Varför kan man inte rusta grönområdet kring Moraån ändå och kanske ha en utomhusdusch med friliggande typ simbassäng för dem som vill bada?

Detta med respekt för Moraåns biologiska mångfald. Vad kan Moraåns dammar bidra med till den vattenlevande biologiska mångfalden och hur kan cementerade dammar och dämmen befrämja den? Vid jordens begynnelse fanns det inga konstgjorda dammar.

Trist med tvister i långbänk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare