Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En solig långhelg utlovas Södertäljeborna: ”Temperaturen pressas upp”

Framförallt är det torsdagen och söndagen som är viktigast att pricka in för den som vill suga åt sig så mycket som möjligt av d-vitminerna. Då blir det rejält med sol och upp emot 22 grader.

Fram med grillen och plaskdammen, för sommarvärmen håller i sig! Kristi himmelfärds-helgen inleds på torsdagen med mellan 15-21 grader och strålande sol.

– Under fredagen kommer temperaturen att pressas upp ytterligare och vi kan vänta oss skurar och till och med lite åskinslag, säger Erik Rindeskär, meterolog på Foreca.

Under lördagen ligger molnen kvar och temperaturen överstiger förmodligen inte 15 grader, men på söndagen spricker det upp ordentligt. Det blir troligtvis den soligaste och varmaste dagen på hela långhelgen.

Blir det så pass varmt att man kan ta sig ett dopp?

– Det ska vara en väldigt hårdhudad person, för än så länge är det bara 10 grader i vattnet. Kanske någon grad varmare inåt Södertälje i och för sig, säger Erik Rindeskär.