Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En seger och en topptid av Kling Baptiste

Tom Kling Baptiste vann 60 meter på Nordenkampen - men klarade inte VM-kvalgränsen. Däremot gjorde han en riktig kanontid på 200 meter.

Annons

Kvalgränsen på 60 meter var 6,65. Tom Kling Baptiste, den före detta Södertäljebon som tävlar för Huddinge, vann med en hundradel före vinterns Sverigeetta Odain Rose. Men Kling Baptistes tid 6,72 var inte snabb nog för att ta honom till VM i Portland i mars. Det var faktiskt en hundradel över hans eget årsbästa.

Betydligt bättre tidsmässigt gick det på 200 meter, där Tom Kling Baptiste var tvåa bakom norske Karsten Warholm. Den 19-årige norrmannen sprang på nytt personbästa, 20,92. Även Kling Baptiste sprang fortare än någonsin tidigare - och hans 21,07 var inte bara den snabbaste tiden av en svensk i år, utan tar upp honom på sjätte plats i Sverige genom tiderna på distansen.

Nu räcker inte det heller till VM - 200 meter är nämligen inte med på programmet i Portland.

Mest uppmärksamhet på Nordenkampen i Växjö fick Susanna Kallur, som var tillbaka i landslagströjan.

- Fantastiskt, superkul, underbart, var Kallurs egna ord efter att utan smärtor ha sprungit 60 meter på snabba 7,35.

- Kul att det gick så fort, säger hon till SVT.

Kallur är sedan tidigare kvalificerad för VM på 60 meter häck, men hon tänker fortsätta att skynda långsamt med häcklöpandet både på träning och tävling.

På 800 meter sprang Lovisa Lindh på nya personliga rekordet 2.02,33. Det var sjutton hundradelar under kvalgränsen till inomhus-VM.

Ännu gladare var Sofie Skoog som i höjdhoppet tog sig över 1,94 – nytt personbästa och dessutom klarad kvalgräns till OS i Rio de Janeiro i sommar.

Bland övriga resultat märktes Andreas Otterlings 8,01 i längd, Angelica Bengtssons 4,66 i stav och unga löparlöftet Sarah Lahtis 9.01,16 på 3000 meter.