Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En salsa som fick stan att stanna

En medryckande salsa får all aktivitet i Lunagallerian att stanna upp. Ett par börjar dansa. Så ytterligare två. Och några till. Häpna Södertäljebor fick under lördagen bevittna en så kallad flash mob.

Det var många Södertäljebor i rörelse under lördagen vid lunchtid inne i Lunagallerian. Många var det också som gick tätt förbi en större musikanläggning som ställts upp invid en vägg -utan att ta någon notis om den. Inte förrän gallerian dränktes i latinamerikanska salsatoner och två personer började dansa, till synes spontant. De följdes av ytterligare par -från höger och från vänster. När ett 20-tal personer dansade -ja då hade all verksamhet i gallerian stannat upp. Shoppande Södertäljebor blev stående och bara tittade. När musiken tystnade skingrades dansarna igen och allt blev som vanligt. Kvar stod bland annat Eva Pettersson, och undrade vad det var som hade hänt.

– Det här var fantastiskt, jag är alldeles stum. Det är det enda jag kan säga.

Eva Pettersson och många fler hade just fått bevittna den första Salsa flash moben i Södertäljes historia, utförd av salsalärarna Per och Clara Rodriguez och deras kursdeltagare.

– Det är musiken, sången och dansen som får folket på Cuba att ticka. Och vi ville bjuda Södertäljeborna på lite av den kulturen i dag, sade Per.